Вход | Регистрация

Образователно състезание събра 10 училища

Инициативата е на РЗИ - В. Търново по програма СИНДИ

Образователно състезание събра 10 училища
Снимка: Север.бг

Спортна инициатива събра в парк "Дружба" 75 ученици от 10 училища във Велико Търново, Дебелец и с. Самоводене. Състезателните игри с образователна цел се реализират в рамките на международна програма "Синди". Организатори са Регионална здравна инспекция, Община Велико Търново, Младежки дом - Велико Търново и Регионалният инспекторат по образованието.

"В мероприятието участват 25 отбора, като всеки отбор се състои от 3-ма участника. Децата демонстрират своите знания и умения по две основни здравни теми - здравословно хранене и употреба на алкохол. участниците в игрите преминават последователно през 4 пункта, където решават игрословици, отговарят на въпроси във викторина, попълват тестове и изпълняват физически упражнения. Ние, като организатори сме много доволни, че сме успели да популяризираме тази инициатива и извън Търново. Тези образователни игри са станали вече традиционни. Те се провеждат по различни здравни теми, в рамките на Националната програма за превенция на ХИВ/СПИН, детската компонента на програма "Синди" към Община Велико Търново и се провеждат под мотото "Ние знаем как да бъдем здрави", каза д-р Красимира Петрова от РЗИ.

Наградите са интересни и желани от децата, затова спортният хъс при "покриване на нормативите" бе удивителен. Децата въртяха обръчи, скачаха с чували, играха на дартс и демонстрираха превъзходни знания по темите, които им се падаха в състезанието. участието им бе подкрепяно не само от техни съученици и преподаватели, а и от обикновени граждани, които приветстваха проявата.

Най-добрите ще получат флаш памети, кожени топки, слушалки. Всички участници ще получат грамоти, а всяко училище,участващо в проявата, ще получи ваучер за закупуване на художествена литература или методически ръководства.

Последвайте << Sever.bg във Facebook >> за да разгледате още снимки от спортната инициатива.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар