Вход | Регистрация

Русе официално е европейски град на спорта 2016!

Пламен Стоилов прие от името на града Удостоверение за титлата в Брюксел

Русе официално е европейски град на спорта 2016!
Снимка: Община Русе

Русе получи официално Удостоверение за Европейски град на спорта 2016 г. по време на годишната среща на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта - АСЕS Europe. Срещата се състоя в сградата на Европейския парламент в Брюксел, Белгия.

Отличието на дунавския град беше връчено на кмета Пламен Стоилов от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели.

Стоилов благодари за признанието и изрази надежда тази титла да бъде стимул Русе да стане "още по-спортен" през следващата година.

Асоциацията на европейските градове и столици на спорта всяка година определя градовете, които да бъдат удостоени с почетното звание. Критерии за това са възможностите и намеренията на дадено населено място, възприемащ спорта като фактор, който влияе върху развитието на обществото, неговото здраве и качество на живот.

По време на срещата беше съставен Управителния съвет на ACES Europe, в който за член беше избран Анатоли илиев - секретар на Оргкомитета на София2018 – Европейска столица на спорта. Той е първият българин с подобно високо признание в една от най-престижните континентални спортни структури. През следващите 5 години той ще участва в определянето на основните спортни насоки на територията на континента.

Русе беше избран за Европейски град на спорта 2016 г. през юни т.г.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар