Вход | Регистрация

Спартакиада „Търновска царица“ - магията на танца

Още двама танцьори на „Зоки“ сред новите фаворити за обучение в Италия

Спартакиада „Търновска царица“ - магията на танца
Снимка: Север.бг

Мила Йорданова и Мартин Мелянджиев от ТК "Зоки", В. Търново, Деляна Ивелинова от ЗТО "Алексия", Добрич и Светла Колева от Балетно-танцов център "Грация", Казанлък са новите четирима танцьори, които ще заминат след Нова година за двуседмично обучение в танцовото училище за съвременни танцови техники "Мондиал Денс" в Рим, Италия. Това обяви Кремена Шопова, главен организатор на Спартакиадата за Купа "Търновска царица" във Велико Търново.

Щастливците бяха избрани от Стефано Селати и Алесия Филипи – гост-съдии в танцовата надпревара, която тече и в момента в ДКС "Васил Левски" в старата столица. Утре първите четирима танцьори, от общо 12, одобрени за обучение на Ботуша на националната олимпиада по танци в Созопол през лятото, заминават за Италия.

Снощи в гала концерт най-добрите доказаха за пореден път, че напълно заслужават медалите и призовете, с които ги отличи журито. Те получиха като награда и индивидуални стипендии.

Василена Шопова и Виктория Илиева от "Erra Ballet”, Пловдив, Даниел Обрешков от варненския балет "Мелъди", изключителния талант от ЗТО "Алексия", Добрич, Нанси Георгиева, Любослава Лазарова от "Зоки", В. Търново, бяха само част от изпълнителите и групите, които сътвориха истинска феерия на дансинга и разказаха с хореографиите си невероятно красиви и поучителни истории.

Публиката имаше удоволствието да се наслади и на изпълнението на танцова формация "Търновска царица". А в знак на благодарност за подареното име на Спартакиадата - "Търновска царица", Кремена Шопова подари на ръководителя на фолклорната формация, Георги Радев, купа, с пожелание да я пазят като спомен от Спартакиадата по танци.

Денс изявите продължат и днес, до 15:00 ч., когато почитателите на танцовото изкуство могат да се насладят на изпълнения на свободни стилове като акробатик-денс, класически танци, хип-хоп, бели денс, фрий рън.

Снимки на наградените и на техните изпълнения може да разгледате в галерията ни във фейсбук.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар