Вход | Регистрация

Увеличават се спортните събития в Троян

И през 2016 г.спортът е приоритет за общинското ръководство

Увеличават се спортните събития в Троян

Повече спортни събития ще бъдат включени в календара за 2016 г. на Община Троян, като прогнозираният ръст е 32%. Това заяви кметът Донка Михайлова по време на пресконференция.

По думите й Общината дължи това на своите спортисти, които постигат все повече високи отличия през годините.

Приоритет на местната власт е развиването на спортове, привлекателни за по-голям брой младежи и насърчаване на клубната дейност за високи спортни постижения. Работи се в посока превенция срещу нетолерантността, насилието, употребата на тютюневи изделия, консумация на алкохол и наркотици чрез възможностите на спорта.

Развитието на младежките дейности и спорта остават важна задача и през следващия програмен период 2014-2020 г. Ще се разработват проекти, насочени към осмисляне на свободното време на младите хора, практикуването на масов спорт, както и подобряване на спортната база.

И през 2016 г. в Троян ще се състоят редица спортни събития и инициативи, сред които са: пролетният Европейски и Републикански шампионат по мотокрос "Grand PRIX Bulgaria 2016”; пролетен турнир по футбол на малки врати "Купата на Кмета"; отбелязване на 22-ри юни – Международен олимпийски ден "Здравей ваканция без дрога"; етап от 67-та колоездачна обиколка на България и др.

В тазгодишния спортен келандар ще влязат и нови събития: Купа Троян, посветена на честване на 120 години колоездене в Троян; Републикански турнир по джудо за момичета и момчета, Държавно първенство по ориентиране "Троян 2016", състезание по планинско колоездене, градски шампионат за деца от детските градини "Костенурките нинджа" и други.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар