Вход | Регистрация

18-годишен боксьор стана Спортист на Велико Търново за 2012-та

Третият в класацията Емил Денев дари премията си на класираните от 5-то до 10-то място при подрастващите

18-годишен боксьор стана Спортист на Велико Търново за 2012-та
Тинко Банабаков и зам.-кметът Снежана Данева по време на връчване на наградата
Снимка: Север.бг

18-годишният Тинко Банабаков от БК "Ивайло" стана Спортист на годината - Велико Търново 2012. Възпитаникът на боксовата школа с треньор Евгени Донев и председател на клуба Емил Димитров получи статуетка и грамота от заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева по време на официална церемония.

Наградите на отличените спортисти и треньори бяха връчени и от Камен Алексиев - председател на постоянната Комисия по спорта, младежта, децата и туризма; проф. Михаил Харалампиев - член на комисията и общински съветник; гл. експерт Йордан Дурчев - Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".

"В края на годината виждаме резултатите от свършената работа. Вас, хората, които неуморно изграждате постиженията си със спортна дисциплина, безпрецедентен дух и ежедневна работа, спокойно можем да наречем достойни и успели. ", каза в приветствието си заместник-кметът.

"Тренирам от три години и не пропускам тренировки - само, когато е наложително. Напълно съм отдаден на нашия спорт, положих много усилия и смятам, че са възнаградени. Боксът възпита в мен дисциплина. А, когато има няколко добри състезатели в един отбор, те взаимно се дърпат нагоре. За следващата година си пожелавам здраве и повече медали на международни състезания.", едва сдържайки вълнението си сподели най-младият победител в анкетата Спортист на Велико Търново 2012.

Тинко е последна година ученик в ПГЕ "Ал. С. Попов". Още не е взел решение къде ще продължи образованието си, но най-вероятно, ще е свързано със спорта. Споделя, че е тренирал и футбол, но не му е харесало колкото бокса. Тренира всеки ден по няколко часа.

През тази година младата боксова надежда печели три златни медала - на състезания за 17 и 18-годишни и за младежи от 18-22 г. При участията си в две състезания за мъже печели първо и второ място. Селектиран е за националния отбор и в момента се готви за олимпиада през 2016 г. в Рио де Жанейро. Благодарен е на Евгени Донев и Емил Димитров, както и на директора на училището Нели Николова за разбирането и подкрепата в израстването по пътя към големия спорт.

"Тинко е пример за всички млади хора, които имат цели, желание и постигат успехите с постоянство и търпение. Безкрайно сме щастливи от постигнатото.", каза президентът на боксовия клуб Емил Димитров за Север.бг.

"И Тинко, и Здравко хвърлиха много труд в сериозни тренировки. Наградата е напълно заслужена и пожелавам и на двамата ни боксьори още повече успехи през новата година. Имаме амбицията през следващия олимпийски цикълТинко да влезе като титуляр в своята категория и евентуално да го видим на олимпиада.", допълни селекционерът на боксьорите Евгени Донев.

Петимата най-добри в категория юноши и девойки за Спортист на годината 2012 - Велико Търново, според анкетата тази година, са:

На четвърто място, с равен брой точки, са класирани Десислава Попова - женски футболен клуб "Болярки" и Здравко Попов - БК "Ивайло". Станислава Димитрова от ХК "Етър" е на трето място. Втори е Илиян Стрепков - Карате киокушин клуб "Катана". Спортист на годината - Велико Търново 2012 в категорията стана Емил Стефанов от шахматен клуб "Етър".

След оспорвано анкетно проучване трима от номинираните за Треньор на годината 2012 бяха с много близки резултати. Най-много гласове обаче събра Йонка Генчева от ХК "Етър" и заслужено спечели титлата.

В категория Мъже и жени за Спортист на годината 2012 деветото място отново бе поделено, заради еднакъв брой точки (44), от Ана Коларова - стрелба с лък и Кирил Николов - лека атлетика. В десетката влизат още: Николай Димитров (54,9) - спортно ориентиране, Николай Йоргов (59,4) - карате, Зоя Стефанова (68)- хандбал, Григор Караиванов (70,2) - ориентиране, Мирослав Илиев (81) - конен спорт, Емил Денев (88,2) - рали състезател и Цветомира Пандова (117,9) - муай тай.

Третият в класацията, Емил Денев, дари присъдената му премия от 400 лева на състезателите от подрастващите, заели от 5-то до 10-то място за юноши и девойки - Рафаел Вачев - карате, Тодор Киров - конен спорт, Виктория Николова - спортна гимнастика, Апостол Атанасов - ориентиране и Димитър Дамянов.

По време на церемонията бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на Общината Даниел Панов към великотърновеца Ичко Лозев, който този месец получи едно от най-престижните назначения от УЕФА, да бъде съдийски наблюдател в Лига Европа по време на срещата Интер -Милано.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар