Вход | Регистрация

38 пилоти стартираха в Писта „Велико Търново“

11 не пристигнаха, 10 от тях бяха глобени

38 пилоти стартираха в Писта „Велико Търново“
Снимка: Север.бг

Победител в VI издание на Писта "Велико Търново" стана Константин Маршавелов. В групата на най-добрите втори се нареди Илия Царски, а на трето място остана Пламен Камбуров.

В група Супер най-добър беше Тодор Тодоров. Втори финишира Ерменко Ерменков, а трети – Росен Костов.

Тренировката през вчерашния ден не беше особено късметлийска за някои. Ладата на Илия Вълчев изхвърли масло, което "подхлъзна" автомобила на Даниел Ковачев и той се удари в мантинелата. След ремонт на повредената машина, той излезе на пистата.

В групата на състезателите с автомобили от 1600 до 2000 куб. См най-бърз бе Мирослав Ангелов. Втори, въпреки опасността да кара пет обиколки без спирачки, се класира Ангел Григорчев. Трети остана миналогодишният победител Станимир Урумов с трабант, чийто двигател бе от "Рено"

Във Вторият кръг от шампионата на затворен маршрут стартираха общо 38 пилоти от заявените 52-ма. 11 не пристигнаха за състезанието. Единствено великотърновецът Красимир Кандиларов уведоми навреме организаторите за отказа си и това му спести глобата, която е наложена на другите.

Шампионатът, на който присъстваха над 20 000 зрители, бе открит от кмета Даниел Панов. На церемонията присъстваха още Областният управител проф. Пенчо Пенчев и председателят на общинския съвет Николай Ашиков.

 


<< Sever.bg във Facebook>>





Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар