Вход | Регистрация

Събират опасни битови отпадъци

Събират опасни битови отпадъци

Двудневна кампания за събиране на опасни битови отпадъци стартира във Велико Търново. Общината, съвместно с фирмите "Балбок инженеринг", "Гумирек", Грийнтех България" и "Нуба рециклиране" отново организират кампанията.

Лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуорисцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила ще бъдат събирани в два мобилни пункта.  Ще се събират и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, негодни за употреба батерии и акумулатори, излезли от употреба гуми.

Събирането стартира днес  от 10,00 до 16,00 ч. на паркинг, близо до микропазар в кв. "Бузлуджа".  Утре от 10,00 до 16,00 ч. отпадъците ще се събират на паркинг на ул."Симеон Велики", срещу МОЛ Велико Търново.
 
Община Велико Търново апелира към всички граждани да покажат отново високото ниво на своята екологична култура и отговорност и да предадат в мобилните пунктове наличните в домовете  опасни битови отпадъци. "По този начин ще способстваме  за опазване градската и околна среда и заедно ще я направим още по-приятна и безопасна, както за нас, така и за многобройните ни гости", призовават от кметската администрация.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар