Вход | Регистрация

Съборът "Ценово пее и танцува" е утре

Съборът "Ценово пее и танцува" е утре
Снимка: Булфото

Над петстотин самодейци от община Ценово, региона и страната ще се изявят в Деня на Независимостта. На 22 септември по традиция се провежда фолклорния събор "Ценово пее и танцува" на стадиона в село Ценово.

Организатори на събора са Народно читалища "Христо Ботев -1898 - Ценово" с подкрепата на кмета на Община Ценово.

Фолклорното събитие се провежда всяка година през месец септември. Съборът няма състезателен характер, а целта му е да бъдат съхранени народните песни и танци, да се поддържат културните взаимоотношения между самодейните колективи от региона и страната, да се стимулира дейността на читалищата при работата им с фолклорни състави, изпълнители на традиционен фолклор и най-важното - да се възпитава любов към българския фолклор и желание у младите хора да изпълняват и слушат българска музика.

Условията дават възможност на събора да се изявяват групи, дуети, солови изпълнения и танцови колективи в областта на автентичния фолклор.

Певческите и танцовите колективи представят най-много 2 изпълнения до 10 минути, дуетите и солови по 2 изпълнения до 5 минути,  а цялостно участие на населено място е до 20 минути.

Организаторите си запазват правото за промени във времетраенето на изявите, в зависимост от броя на заявките.

В събора "Ценово пее и танцува" няма възрастови ограничения.

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар