Вход | Регистрация

Космически сгради завладяват цял свят + СНИМКИ

Космически сгради завладяват цял свят + СНИМКИ
AdMe.ru

Човекът винаги си е задавал въпросът има ли и друг живот отвъд нашата планета, нейде из Космоса. Учени и специалисти все проучват, режисьори правят филми за бъдещето, архитекти пък творят космически сгради.

Такава е и най-известната жена - архитект - Заха Хадид.

През 2004 г. тя стана първата от нежния пол, която спечели наградата Pritzker (еквивалент на Нобеловата награда сред архитекти).

Днес Заха Хадид изгражда много сгради из целия свят с космическа визия.

Издигнати в различни части на земното кълбо, всички те са непознати, с различна линия и контакт с околната среда.

Ето някои от най-добрите проекти, които вече се прилагат на практика, както и тези, които скоро ще се превърнат в реалност:


1320686

New Olympic Stadium Токио ще бъде построен на мястото на стария стадион, известен за Олимпиадата през 1964 г., ще бъдат основните олимпийските съоръжения на изгряващото слънце. Тя е предназначена за 80 000 души, а площта му е 290 000 m2. Завършване е насрочено за 2018 година. 

1320690

Фестивален комплекс Бетовен в Бон през 2020 г., Германия. Студиото е поело ангажимент за подобряване на съществуващата сграда на германския архитект Зигфрид Volsky. Около сградата се предвижда да се изгради тераси, където ще се провеждат представления на открито. 


1320694

Сградата в Китай се състои от две кули, свързани на подиума и на покрива, с няколко допълнителни мостове в средата. Hotel - обща площ от 150 000 кв. м. Състои се от 780 стаи, апартаменти и мезонети, конферентни зали, игрални зали, лоби, ресторанти, спа център и открит плувен басейн. Насладете се на гледката на вижданията Макао от кулата могат да бъдат от панорамни асансьори. Строежът на хотела започва през 2013 г., отваряйки планирано за началото на 2017 година. 

1320698

Ансамбълът на "големия театър" музей на съвременното изкуство и "малък театър" (многофункционална зала) ще се появи на брега на езерото Meysihu в Чанша. В него ще има ресторанти и магазини. 

Повече снимки можа да видите в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.

 

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Източник: AdMe
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар