Вход | Регистрация

С туристическо влакче из В. Търново от 3 септември

С туристическо влакче из В. Търново от 3 септември

С нова атракция ще се сдобие Велико Търново от началото на септември. Туристическо влакче ще се движи от 3 септември по маршрут площад "Велчова завера" - площад "Цар Асен I" - църква "Св. св. Петър и Павел" - паркинг на улица "Крайбрежна" и обратно. Едната посока влакчето ще преодолява за 40 минути, като всеки преход ще започва на кръгъл час. Влакчето ще е на разположение на туристите от 10:00 до 18:00 часа в активния сезон.

Влакчето е с два вагона и капацитет 20 възрастни или 30 деца. Снабдено е и със специална рампа за хора с увреждания. Еднопосочният билет ще е на цена от 2 лева, като деца, ученици, студенти и др. ще могат да го ползват безплатно.

1024768

Туристическото влакче е част от проект на община Велико Търново "Подобряване на туристическите атракции  и свързаната с тях инфраструктура" по ОП "Регионално развитие". С него гостите и жителите на старата столица ще могат да обиколят обновените по проекта църкви "Св.Св.Петър и Павел" и "Св.Иван Рилски" и площад "Цар Асен I", както и  Мултимедйният посетителски център "Царевград Търнов".

Влакчето е произведено специално за Велико Търново от италианска фирма и е на стойност от 300 454 лв. без ДДС. То ще се управлява и стопанисва от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар