Вход | Регистрация

„Етър“ срещу „Левски“ 20 години по-късно

Ветерани на двата отбора излизат на стадион „Ивайло“ на 13 юни

„Етър“ срещу „Левски“ 20 години по-късно
Снимка: Булфото

Ветераните на ФК "Етър" и ПФК "Левски" (София) ще се срещнат в приятелски мач на стадион "Ивайло" на 13 юни от 17:00 часа.

Двубоят е посветен на 20-ата годишнина от шампионската титла на "виолетовите" и 40 години от последния гол на Георги Аспарухов - Гунди.

На 9 юни 1991 г. на стадион "Васил Левски" в София, водени от Георги Василев, великотърновци побеждават "Левски" с 1:0 и вземат шампионската купа.

Първоначално мачът е трябвало да се проведе на 10 юни, но заради ангажименти на ветераните на "Левски" е отложен с три дена.

На този етап сигурни участници за "виолетовите" са Бончо Генчев, Георги Георгиев, Калоян Чакъров, Генчо Генчев, Сашо Христов, Георги Попиванов и Адриян Гайдарски. Очаква се да се включат и Цветомир Първанов, Петър Рашев, Румен Данков, Николай Арнаудов, Веско Василев, Антоний Балъков, Любчо и Явор Генчеви и др.

От София се очаква да дойдат игриалите и за "Етър" Стефан Павлов и Кирил Ивков, както и Павел Панов, Наско Сираков, Емил Спасов и други ветерани на "Левски". Ще се съберат и футболисти обличали виолетовия и синия екипи през 1971 година.

За събитието са направени плакати. Издаден е и специален вестник "20 години виолетови шампиони", подготвен от Ангел Ганцаров.

 

Следете новините от вашия регион и във фейсбук на www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Dariknews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар