Вход | Регистрация

"Да научим повече": Аурата и децата на Новото време

"Да научим повече": Аурата и децата на Новото време
Тодор Христов / Личен архив
От дълги години Тодор Христов не упражнява професията си на музикант, а „изхранва къщата си“ със строителна дейност. Преди 3 години променя изцяло визията си и в момента се е отдал на изучаване и практикуване на духовното. Изследва електромагнитното поле на човека със специален уред – аурокамера и открива историята на България от един по-различен ъгъл – нейната енергия.

По Пътя на Познанието ни поведе Тодор Христов. Той предизвика интереса ни с уреда, който използва, за да види състоянието на човешката аура. След поредния семинар във Велико Търново, той отдели време, за да сподели за читателите на Север.бг малко повече информация за ставащата все по-популярна тема – как чрез мислите и емоциите си коригираме изкривяванията в тялото чрез вътрешната си енергия; кои са децата на Новото време и как трябва да се отнасяме към тях.  

 

От къде този интерес към изследване на аурата?

Интересът ми е от чисто електромагнитна гледна точка. Ауро камерата е разработвана над 10 г. от американския лекар и изследовател Йохан Фислингер с помощта на Калифорнийския технически университет и е базирана на изследването на известния психолог и физиолог д-р Валери Хънт, която повече от 40 г. се е занимавала с изследването на електромагнитното поле в същия университет. Говорим от научна гледна точка. Аура камерата изследва биологичните показатели и ни показва състоянието на нашите тяло, ум и дух

 

А то е?

Ние не виждаме излъчваните био и електромагнитни вълни, но също така не виждаме и вълните, предавани между телефоните или радиовълните. Но те съществуват, те са факт. Доказано е, че нашата аура се влияе от мисли, чувства, емоции. Над 90% от болестите в днешно време са на база нашето психосоматично ниво - чрез умовете си ние влияем на нашата аура.

С помощта на Аура диагностиката можем да установим както скрити заболявания, така и да разберем, ако някъде грешим в мисловните си модели. Също така чрез Аура камера се откриват така наречените „деца индиго”, смятани за проблемни в училище, но всъщност – много по-развити в мисленето си и в разбирането за света.

 

С това ли се занимавате основно?

Ние правим много неща - не само аура камера. От центъра, в който работим, организираме екскурзии до силно енергийни места в България. Опитваме се да покажем истинската история на България, на българите - да опознаят истинската си история, която, всъщност, не познаваме.

Ние не познаваме собствената си страна. Тя е богата и прекрасна и е с изключително древна история. Това, което познаваме, е политика, а не история. Истинската история е скрита малко по-надълбоко. Ние се стремим точно това да покажем - стари светилища, наситени с енергийност, уникалност и места, които не са особено познати. Да ги покажем и по този начин хората да научат каква дълбока древност притежаваме.

 

Понеже сме на темата - какво е енергийното поле на Велико Търново?

Много добро. Аз доста често съм говорил по тази тема. Тук сме провеждали няколко семинара, съвместно с психолога Еленко Ангелов. Още тогава казахме, че тук енергийното поле е доста положително заредено. Хората са положителни. Изследвали сме над 150 души по семинарите си и смело мога да заявя, че градът е доста положително настроен. Тук всичко е малко по-бавно, по-приятно. Не е забързано, като в София, който може да е град с повече възможности, но и град с повече болести и с повече стрес. А за целостта и здравословното състояние, стресът стои в основата. В това отношение Велико Търново е доста по-напред от столицата.

 

Разбрах, че за вас децата индиго са децата на Новото време - от къде идва това определение?

Да, така ги наричам за себе си. Индиго е определен цвят от честотния диапазон, т.е., има хора, които могат да станат индиго. Това са цветове, определени от цветната психология и е цяла наука. Индиговият цвят е част от тази гама – червен, оранжев, жълт, зелен, син, идигов. Но след индиговия има още три цвята – виолетов, лавандулов и бял. Не може да кажем за едно дете или човек, че е индигов, защото това го поставя в рамка или догма.

Аз не отричам тези деца – те съществуват и са сред нас. И, ако сте забелязали, доста деца страдат от т. нар. аутизъм или затваряне в себе си – те остават неразбрани от света. Това са фини същности – личности, които са дошли с някаква цел тук, но ние не ги разбираме и ги отхвърляме. Те са по-различни от обществото, а то много трудно приема различните хора.

 

В такъв случай в класификацията „Деца на новото време“ влизат и т. нар. „диамантени деца“, „кристални деца“?

Аз гледам винаги през очите на науката. Според цветната психология кристалът или бялата аура означава човек, който може да пречупва всякакви енергии през своята аура. И тя действа като кристал. Знаете, че през кристала преминават най-различни вибрации и цветове – цялата цветова гама може да премине през него, т.е. той е вид информационен носител. И затова тези деца са кристални, тъй като са изключително духовни, много силно развити да знаят някои неща, които обществото не знае, а едновременно с това да се оправят добре в материален план.

 

Те задължително „светли души“ ли са или, когато останат неразбрани, могат да преминат на „тъмната страна“?

The dark side? Доста често се получава да преминават в „тъмната страна“. Но по-често, когато са неразбрани, се затварят в себе си. Те не рушат. Може би този период вече сме го отминали. В момента е по-различно време, може би всички го усещат или поне някои от нас. Има време за трансформации. Не знаем какво ще се случи оттук нататък, но в момента времето е такова, че промяната е във всички нас и задължително в съзнанието ни.

Така че децата, които идват, са много по-чисти. Особено след 2000-та година децата са много различни – дотолкова, че определено си личи. И това присъствие се засилва. Ако през 70-те и 80-те години на миналия век е имало такива хора, сега са много повече и присъствието постоянно се засилва.

Големите ясновидци и пророци като Едгар Кейси, Ванга, Слава Севрюкова, казват, че нещата ще се оправят след 2030 г. и светът все повече ще отива към по-добро, независимо дали ще има катаклизми или не. Такава е и моята лична теория.

 

Да разбираме, че ще има наситеност на много бели и чисти души?

Ако няма каквато и да е външна намеса или катаклизъм, който да отключи тази вълна и нещата да се случат по-бързо, ще има естествена еволюция – тези деца след 30 години ще заемат длъжности, които ние заемаме в момента – учители, журналисти, лекари... Те ще променят света. Според мен това е тяхната мисия, но никого не ангажирам с мнението си.

 

Какъв трябва да бъде педагогическият подход към тези деца на Новото време?

Има една дума за това и тя е с главна буква– само и единствено Любов! Старите практики и методики трябва да останат в миналото. Този контрол, който искаме да упражним върху децата си, този авторитет, който искаме да наложим, вече не върви. Някои са по-знаещи дори от нас. Не може да ги променим с лошо, с насилие и с авторитети. Новите деца не признават авторитети. Единственото нещо е любов, помагане и разбиране! По добрия начин, а не по лошия.Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 

 

 

 

 

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар