Вход | Регистрация

"Зелените" - развод преди сватба

"Зелените" - развод преди сватба
ПП "Зелените"

Коалиране, развод и предстоящи избори. Това е и ще е най-главната тема в тези и бъдещите дни.

Днес стана ясно, че "Зелените" ще се явят самостоятелно на вота. А водеха преговори за съвместно явяване на изборите с Реформаторския блок (РБ).

Какво се случи?

"Като условие за преговорите Зелените поставихме 5 принципни за нас политики, които да бъдат защитавани през мандата на 43-то Народно събрание от общите ни представители: да се отстояват забраните за ГМО в земеделието и за неконвенционалните методи за проучване и добив на нефт и газ; да не се допуска изграждането на нови ядрени мощности; да се въведе забрана за ново строителство в националните паркове и в някои защитени зони по морето; да не се допускат в кандидатски листи сътрудници на Държавна сигурност. Въпреки заявената предварително воля от страна на РБ, обаче, до подписване на меморандум за съгласие по принципните политики така и не се стигна.

След 10-дневно мълчание от страна на РБ получихме условия, които не отговарят на представата ни за справедливо отношение между партньори. Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите. Търговията с места в Народното събрание противоречи на желанието на гражданите за налагане на прозрачност в политиката и управлението. Без промяна в този тип мислене, изразеното на думи желание за реформиране на политическото статукво няма как да се реализира на практика", отговарят на въпроса "Зелените".

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар