Вход | Регистрация

137 години отбеляза НВУ"Васил Левски"

Днес в университета бяха връчени множество грамоти

137 години от създаването на първото военно училище в България бяха отбелязани днес във Велико Търново.

Кметът на града Даниел Панов уважи празника на Националния военен университет "Васил Левски”, където връчи грамота на началника бриг. ген. Пламен Богданов за приноса на НВУ към обществения живот в старата българска столица.

Той поздрави ръководството, преподавателите, курсантите, студентите и служителите на НВУ с думите, че изконните човешки права, национални ценности и идентичност трябва да се защитават във всяко време и с всички възможни средства.

По време на тържеството бяха връчени и почетни грамоти за постигнати значими спортни успехи на следните курсанти и студенти:

курсант старши сержант Тенчо Караенев – световен вицешампион по ММА;

студент Оля Мирзоян – шампион по плуване в Държавното военно лично отборно първенство;

курсант старшина Росен Маджаров – вицешампион по военен трибой в Армейския шампионат;

курсант старшина Цветан Бисеров – шампион по лека атлетика в Държавното военно лично отборно първенство;

курсант младши сержант Християн Маринов – световен шампион по канадска борба с лява ръка и световен вицешампион по канадска борба с дясна ръка.

Грамота Insigni cum laude получиха 19 души, които са защитили образователна и научна степен "доктор” през 2015 г. 9 доценти бяха удостоени с грамота Summa cum laude и един преподавател с грамота Maxima cum laude за придобита научна степен "доктор на науките”.

Освен кметът на общината празника уважиха заместник-областният управител на Област Шумен Петко Шаренков, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, членове на Съвета на настоятелите на НВУ "Васил Левски” и др.

 << Sever.bg във Facebook »



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар