Вход | Регистрация

24-годишен мами момиче с охрана срещу мним нападател

Той разигравал жертвата с фалшив Facebook профил

24-годишен мами момиче с охрана срещу мним нападател

24-годишен мъж от Шумен бил задържан след получен сигнал в областната дирекция в Шумен, че е съпричастен към извършена измама, съобщиха от полицията.

В хода на проверката било установено, че в продължение на няколко месеца Н.Б. въвеждал в заблуда 20-годишно момиче също от града. За целта мъжът направил неистински профил в социална мрежа. Чрез съобщения започнал отправя заплахи, че ако не започне да работи за него ще й се случат лоши неща.

Н.Б., който иначе й бил приятел я, "успокоил". Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват няма да се спрат пред нищо.  Казал, че ще се грижи за нея и ще й помага докато може. В един момент обаче заявил, че повече няма възможност да плаща за охраната й, както и че е редно тя да даде някакви пари.

За няколко месеца успял да измъкне от нея близо 3000 лева. Проведени са разпити. Изяснено било, че в този период Н.Б. успял да изтегли онлайн кредити на името на свой приятел в размер на 1800 лева.

Мъжът не е криминално проявен. Образуван е заявителски материал. Случаят ще бъде докладван на прокурор в РП- Шумен. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар