Вход | Регистрация

3 общински центъра и 19 малки населени места в област Габрово с балотаж

Дряново, Севлиево и Трявна избират кмет на втори тур

3 общински центъра и 19 малки населени места в област Габрово с балотаж

3-ма кметове на общини и 19 на кметства ще бъдат избрани с балотаж в област Габрово тази неделя, 1 ноември, сочи справка с окончателните данни на ЦИК.

В Дряново за кметския пост ще се борят Мирослав Семов, получил на първи тур 41,22%, и Иван Николов, получил на първи тур 29,81% от доверието на своите съграждани.

Севлиево – балотаж ще има между Иван Иванов /ГЕРБ/ с резултати на първи тур 39,78% и Йордан Стойков /Избирам Севлиево/ - 27,08%.

В Трявна един срещу друг се изправят Дончо Захариев /ГЕРБ/ с резултат на първи тур 19,13% и Драгомир Николов /МК "Възрожденска Трявна"/ - 18,28%.

Избор на кмет за кметство в областта:

община Дряново: Гостилица и Царева ливада;

община Севлиево: Батошево, Буря, Горна Росица, Градище, Градница, Добромирка, Душево, Идилево, Кормянско, Крамолин, Ловнидол, Сенник, Стоките, Столът, Хирево, Шумата;

община Трявна – Плачковци.

ЦИК реши при произвеждане на втори тур на избори за кметове на общини/райони/кметства да се използват протоколите, използвани при произвеждането на първи тур. В случая имената и номерата на кандидатите, които не са допуснати на втори тур, ще се зачертават.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар