Вход | Регистрация

5 закрити търговски обекта в Шумен за данъчни нарушения

5 закрити търговски обекта в Шумен за данъчни нарушения

НАП съобщи, че от началото на годината до сега, инспекторите от сектор "Оперативни проверки", са закрили 5 обекта в Шумен и Търговище. 

Те са част от 180 търговски обекта, които са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици.

Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат.  Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.  Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

"Запечатването на обекти е крайна, но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Отчитаме положителна промяна в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.", каза по повод на новата практика на НАП Васил Панов, директор "Данъчно-осигурителен контрол".

източник:dariknews.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар