Вход | Регистрация

5 области с оранжев код за дъжд и вятър

Облачно и дъждовно е над страната

5 области с оранжев код за дъжд и вятър
Снимка: Thinkstock/Guliver

Облачно и дъждовно ще бъде днес, а по високите западни полета и в планините ще превалява сняг, прогнозират от НИМХ. В Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг.

В Югоизточна България валежите ще са интензивни, придрижени със силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Поради това оранжев код е обявен за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Максимални температури между 4° и 9°, в югоизточните райони до 13°, в София 5-6°. Атмосферното е значително по-ниско от средното за февруари и през деня ще започне да се повишава.

В планините ще вали сняг, в Родопите под около 1500 метра преваляванията ще бъдат от дъжд и сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен югозападен вятър. По-късно в северната част вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максимални температури: 11° - 15°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 4-5 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар