Вход | Регистрация

АБВ и ПФ се договориха с ГЕРБ - обновена

АБВ и ПФ се договориха с ГЕРБ - обновена
Снимка: Булфото

94 предложения  на Патриотичния фронт обсъдиха ГЕРБ на приключилите разговори за съвместно управление.

След срещата се заговори за подписване на "Програма за стабилно управление", а не за коалиционно споразумение. Бъчварова посочи конкретните параметри на разговора, цитирана от БНР:

По отношение на КТБ,  финансовата стабилност, енергийната система и приемаме настояването за ревизия на енергетиката. Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да бъде изразена и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не на цената и с ултимативното изискване на персонално участие в следващото управление. Тази позиция е изключително коректна и принципна от страна на ПФ и ще продължим да обсъждаме формите на съвместната ни подкрепа за стабилно управление.

И ПФ и ГЕРБ са направили остъпки, за да може да излязат с изявлението. От ГЕРБ уточниха, че по време на разговорите не е ставало дума за различията по същество, а само за изчистване на различията по приоритетите.-

По-рано стана ясно, че АБВ ще подкрепи отделни политики на ГЕРБ, но без да участва в дясноцентристка коалиция. Принципните различия между двете партии обаче остават, стана ясно след поредните разговори, в които е участвал и Бойко Борисов.

По-интересни ще са разговорите с БСП. Очаква се те да не са в централата на ГЕРБ, а в сградата на парламента.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар