Вход | Регистрация

Алиса от Страната на чудесата ще поздрави русенчетата за 1 юни

А на 31 май в Парка на младежта ще има богата фестивална програма за Деня на детето

Алиса от Страната на чудесата ще поздрави русенчетата за 1 юни
Държавна опера-Русе

На 1 юни – Международния ден на детето, от 18.00 часа Държавна опера-Русе ще представи за своята най-млада публика мюзикъла за деца "Алиса в страната на чудесата” на Александър Йосифов. Всеки малък зрител ще получи подарък балон за своя празник.

С жизнерадостна музика, танци, смешки и забавления оперните артисти ще разкажат любимата на всички малчугани приказка на Луис Карол за Алиса и нейните приключения. В диалозите са включени и допълнителни уроци по граматика, уверяват от Русенската опера.

Музиката и либретото са на Александър Йосифов, драматургията на Симеон Димитров, художник – Иван Савов, възстановка Елена Илиева, а хореографията е на Марияна Захариева. В спектакъла участват Стоян Стоянджов, Евгени Ганев, Лиляна Харизанова, Александър Баранов, Ася Русева, Мирослав Христов и балет на Държавна опера- Русе.

Отново с мисъл за децата и техния празник ще бъде изпълнен и 31 май в Русе. Монтюпе ЕООД организира фестивална програма в Парка на младежта, която ще се състои от 10 до 14 ч.

Повече от 400 деца от Младежки дом – Русе и ОБДЦИК ще покажат таланти на сцената в парка. Водещ на събитието ще бъде Илия Деведжиев.

Всички присъстващи деца ще участват в томбола с много награди, най-голямата от които е велосипед. Аниматори са приготвили интересни занимания в арт ателиета, а за най-кръшните ще има уроци по зумба.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар