Вход | Регистрация

Студенти от ВТУ – автори на вестник за Деня на Европа

Двама от правистите на ВТУ ще участват в написването

Студенти от ВТУ – автори на вестник за Деня на Европа
facebook/kristalinageorgieva

Двама студенти от Великотърновския университет са включени в екипа, който ще списва специалния студентски вестник, посветен на Деня на Европа - 9 май. Информационното бюро на Европейския парламент в България избра 14 автори, които ще участват в подготвянето на второто издание на вестника.

Сред одобрените участници са правистите от ВТУ Христо Ангелов,V курс и Ахмед Ахмедов, IV курс. Участие в конкурса са взели 114 студенти от български и чуждестранни университети. Избраните студенти са коментирали кракът текст на едно от двете теми: "Какво е да си европейски гражданин" и "Чува ли се моят глас в Европа".

За да подготвят участието си в конкурса, избраните студенти посетиха Европейския парламент в Брюксел. От 25 до 27 март в Брюксел студентите се срещнаха с български евродепутати, както и с българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2013 г.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар