Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Арестуван заради хероин за 1 млн. лева се прибира вкъщи

Арестуван заради хероин за 1 млн. лева се прибира вкъщи

Задържаният с 46 кг хероин варненец се прибира вкъщи. Окръжният съд в морската столица пусна под домашен арест 35-годишния Радко М., който е разследван за притежание на голямото количество дрога. 

Наркотиците бяха открити в събота в багажника на автомобил "Опел Корса", паркиран на околовръстния път до магазин "Метро”. Хероин е бил пакетиран в пакети по 500 грама. 

Според съда от събраните до този момент доказателства не може да се направи обосновано предположение, че Радко е собственик на дрогата. Магистратите са изслушали показания на свидетел, от които не може да се направи категоричен извод за пряка връзка между обвиняемия и лекия автомобил. 

Радко е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и според съда не може да бъде направен извод за опасност да се укрие или извърши престъпление.
Обвиняемият заяви, че се занимава със строителство и продажба на автомобили. Той добави, че няма никаква връзка с колата, в която е намерен хероинът. 

От Окръжната прокуратура обявиха, че незабавно внасят протест срещу определената мярка за неотклонение "домашен арест".  Според държавното обвинение стойността на хероина на уличния пазар на наркотици надхвърля сумата от 1 млн. лева. От иззетото могат да се приготвят 46 000 дози, всяка с цена 30 лева. 
източник: dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар