Вход | Регистрация

БЧК-Ловеч с три сребърни медала от турнира "Млад спасител"

След състезанието отборът се готви за победа догодина

БЧК-Ловеч с три сребърни медала от турнира "Млад спасител"
lovechtoday.eu

Отборът на ОС на БЧК в Ловеч застана редом с морските отбори от Варна и Бургас на Трети Национален турнир "Млад спасител".

Турнирът се проведе в последните два дни на август в Морската столица.

В надпреварата взеха участие над 100 момичета и момчета, като се състезаваха в две възрастови групи - от 12 до 14 и от 15 до 17 години.

Шест региона изпратиха свои представители на турнира. Отборът на Ловеч се нареди  до първите от Варна и Бургас, които имат възможност всеки ден да тренират. Останалите състезатели бяха от Велико Търново, Смолян и Благоевград.

Надпреварата се осъществи в 5 дисциплини - "бягане-плуване-бягане", "плажни флагове", "плуване 100 метра с препятствия", "хвърляне на спасително въже" и "щафетно извличане на удавник".

1376344

Мартин Цветков и Александър Георгиев взеха сребърен медал в дисциплината "хвърляне на спасително въже", а в дисциплината "плажни флагове" със сребро беше награден и Христо Александров. Така те донесоха нова радост за Ловеч.

Турнирът "Млад спасител" беше спечелен от варненския отбор "Черно море", втори стана тимът от Бургас, на трето - отбор "Одесос", отново от Варна. Редом с първите застанаха и състезателите от Ловеч.


"В курсовете за спасители работим с много млади хора и нашата цел е да ги научим да бъдат отговорни не само към себе си, но и към хората около тях, да бъдат внимателни, наблюдателни, смели и да имат професионално отношение към работата си като спасители." - коментира водачът на групата на Ловеч старши спасител Стойко Бончев.

Ловешките млади спасители споделиха, че след състезанието са много по-амбицирани и са готови следващата година да постигнат още по-добри резултати.



lovechtoday.eu
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар