Вход | Регистрация

Дунавска алпиниада ще се проведе утре

Състезанието ще се проведе на скалите при село Басарбово

Дунавска алпиниада ще се проведе утре
Снимка: sxc.hu

Дунавска алпиниада ще се проведе утре на скалите при село Басарбово. В 9 часа започва техническа конференция и представяне документацията на участващите клубове. В 10 часа започват и самите изкачвания. Награждаването на най-добрите катерачи ще започне в 17 часа.

За участие ще се допускат алпинисти, представили редовни квалификационни членски карти, удостоверение за предсъстезателен медицински преглед и застраховка за сума над 3000 лева.

Ръководителят на съответната групата се явява на техническата конференция за указания и получава маршрутните листи за свръзките си. Свръзките са от по двама души. Съответната свръзка сама избира маршрута, според квалификацията си. Не е позволено запазване на маршрути.

За изправността на инвентара отговаря водачът на свръзката и ръководителят на отбора. Изкачването се смята за успешно завършено, след като участниците са стигнали до горния край на маршрута и маршрутът е освободен от всякакъв инвентар. Не се разрешава повторно изкачване от свръзката на един и същ маршрут.

Маршрутният лист се заверява с подпис на съдията и се предава веднага за отчет и обработка в секратариата от водача на свръзката.

Демонстрация на спасителен способ за извличане или спускане на пострадал върху скала, в границите на контролния срок за изкачванията, носи 15 точки допълнително за отбора. Осъществено премиерно изкачване, в рамките на контролните срокове, с инвентар на свръзката - носи 15 точки на отбора, а свръзката получава специалната награда.

Евентуални спасителни действия се осъществяват от алпинисти на съответния отбор и домакините.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар