Вход | Регистрация

Двуцифрен ръст на германски туристи за лято 2017

Данните станаха ясни по време на световния туристически форум ITB в Берлин

Двуцифрен ръст на германски туристи за лято 2017

Всичките големи германски туроператори, които предлагат България в летните си програми - "DER Touristik”, "Thomas Cook”, "TUI”, "FTI”, "Schauinsland” и "Alltours” отчитат двуцифрен ръст при ранните записвания до този момент. Например - през 2016 г.  "DER Touristik” е изпратил около  130 000 души в нашите курорти, а в момента отбелязва ръст от 26% на записванията, като очакванията са още поне 10% повече.

Данните станаха ясни по време на световния туристически форум ITB в Берлин, в който Община Варна се представи като част от националния щанд на България. Специален акцент в представянето на морската столица бяха възможностите за летен ваканционен, културен и уелнес туризъм, както и събитията по линия на "Варна – европейска младежка столица 2017”, съобщи Тихомир Патарински, ръководител на Туристическия информационен център във Варна. 

Морската столица е била част и от презентация на  Георги Палахутев, автор на най-големия пътеводител за България, издаден в Германия от популярното издателство "Dumont”. Акцентът за града ни паднал върху световноизвестния Варненски халколитен некропол.

За поредна година хотели от курортите на морската столица, които предлагат уелнес и спа пътувания, са били включени в каталога на специализирания немски туроператор "KUR CLUB – Franz Raiz”. Първите чартъри от Германия стартират с него на 19-ти март с полет от Дюселдорф и Франкфурт до Варна. Престоят на тези туристи е дълъг и се характеризира с ползване на множество допълнителни услуги на място в курорта и града, обясни Патарински.

По данни на организаторите на международната борса туризмът запазва своя темп на растеж, въпреки геополитическите кризи в различни райони на света. Статистиката на изложението е отчела над 125 000 посетители за петте дни и над 10 000 фирми и организации от 180 страни и региони.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар