Вход | Регистрация

Първанов смята, че АЕЦ "Белене" трябва да заработи час по-скоро

При визитата си в Плевен той обсъди политиката в енергийния отрасъл и здравеопазването

Първанов смята, че АЕЦ "Белене" трябва да заработи час по-скоро
Снимка: Булфото

"Неслучайно именно в Плевен ние правим дискусия по здравеопазването, по здравната реформа, по здравната политика", заяви Георги Първанов на пресконференция днес и добави "Аз съм убеден, че при едно бъдещо управление, ляво - център например, здравеопазването трябва да бъде приоритет номер едно".

При посещението си в града днес той обърна внимание и на строежа на АЕЦ "Белене" и каза, че намира проекта за необходим за България от стратегическа гледна точка. Първанов подчерта и положителните измерения в социалната сфера, които той би имал в страната ни. Според него "Белене" би ни дала сигурност в енергийния отрасъл за десетилетия напред.

Той раздели вината за забавянето на проекта между тройната коалиция, която не го е направила необратим, и сегашните управляващи. Първанов смята, че ако не се интензифицира работата по АЕЦ "Белене", ние можем да изпуснем мястото си на енергийния пазар на Балканите.

Плевен е част от обиколката на Георги Първанов из страната, която самият той окачествява като много тежка заради желанието му да се срещне с голяма част от общинските ръководства на БСП и привържениците на лявата партия.

_____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар