Вход | Регистрация

50% повече румънски фирми, регистрирани в Русе

50% повече румънски фирми, регистрирани в Русе
Снимка: sxc.hu

 401 фирми със 100% румънско участие са подали декларации за облагане с корпоративни данъци за тази година, съобщиха от НАП. Увеличението на дружествата е с почти 50%, спрямо миналата година, когато това са направили 272 фирми.

В това отношение русенската приходна администрация е рекордьор с цели 169 регистрирани румънски дружества на територията, следван от София – със 121 румънски фирми, и Варна – с едва 21 румънски фирми.

Общо 3781 дружества с изцяло гръцки капитал са подали през тази година декларации за облагане с корпоративни данъци за 2011 г. През миналата година техният брой е бил 2 199, като това означава, че за една година фирмите с изцяло гръцки капитал, които развиват дейност в България, са се увеличили с 1 582 или 72%.

Близо половината от компаниите, или 1535, са регистрирани в териториалната структура на НАП в Благоевград. В София се обслужват 1381 фирми със 100% гръцки капитал, а в Пловдив – 200.

Засиленият интерес на фирмите от Гърция и Румъния, свързан с инвестициите в България,  се дължи най-вече на по-ниската данъчно-осигурителна тежест у нас и стабилността на икономиката на страната в последните няколко години, отчитат експерите от НАП..

__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



briagnews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар