Вход | Регистрация

Ако ЕРП-ата не платят на НЕК, им вземат лиценза

Ако ЕРП-ата не платят на НЕК, им вземат лиценза
Снимка: Север.бг

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев смята, че трите електроразпределителни дружества искат да дестабилизират енергийната система, нарушават закона и не спазват ангажиментите си. Ако до вторник трите компании не се издължат на НЕК, Стойнев ще сезира прокуратурата.

По време на семинара на БСП в Боровец, Стойнев изрази загриженост по повод "своеволията на трите електроразпределителни дружества". Той припомни, че EVN, ЕНЕРГО-ПРО и ЧЕЗ дължат близо 320 милиона лева на Националната електрическа компания.

"През февруари месец EVN е получила фактура от 67 милиона лева - не е дала нито една стотинка. И на мой въпрос, тъй като вече направих срещи с тях, защо правят така, те ми отговарят: "Ами, ние трябва да си компенсираме разходите". Само че, никъде Върховният административен съд, не е казал, че те трябва да компенсират своите разходи, като си прихващат от Националната електрическа компания. Това, сами разбирате, че води към един дисбаланс в системата и е малко странно, как така, те самите дружества са се организирали и изведнъж спират да плащат към НЕК.", заяви Стойнев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар