Вход | Регистрация

Енергийна ефективност в три детски градини

Енергийна ефективност в три детски градини
Снимка: Булфото

Строително-ремонтни дейности стартират в три детски градини в Лясковец.

Те са по проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност. Споразумението за финансиране на проектите по Международен фонд "Козлодуй” бе подписано в края на миналата година от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова  и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Официално строително-ремонтите работи ще започнат от 19 август и се очаква да приключат в рамките на пет месеца. Предвижда се проектите да се осъществят на три етапа, като първия етап ще включва ЦДГ "Славейче” в Лясковец. Другите два етапа включват строително-ремонтни работи в ЦДГ "Пчелица” и ЦДГ "Радост” и се очаква да започнат в началото на септември.

Предвижда се и в трите детски градини да бъдат извършени следните дейности: поставяне топлоизолация на стени и тавани, подмяна на дограма и съществуващи радиатори, преустройство на отоплителната инсталация, подмяна на отоплителни котли и изграждане на слънчеви инсталации за битова гореща вода. Общо 300 деца и 50 педагози от град Лясковец ще бъдат облагодетелствани от подобрените условия в трите детски градини на територията на общината.

Общата стойност на проектите на Община Лясковец, финансирани по Международен фонд "Козлодуй”  е 900 000 лева.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар