Вход | Регистрация

Зеленчуците поевтиняват, олиото и захарта - без промяна

Зеленчуците поевтиняват, олиото и захарта - без промяна
Снимка: sxc.hu

Поевтиняване на цените на едро при зеленчуците се наблюдава през последната седмица, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Килограм оранжерийни домати е паднала с 32 стотинки, а при вносните с 19 ст., т.е. до 1,61 лв/кг. Вносните краставици - с 14 стотинки до 1,13 лева, а при оранжерийните краставици - с 13 стотинки до 1,24 лева. Картофите по борсите са паднали с 10 стотинки и през периода 4-8 юни са се продавали за 69 стотинки за килограм.

Само два продукта са с различна стойност при плодовете, сочи още анализът на ДКСБТ. Цената на бананите се е понижила с 8 стотинки до 2,24 лева за килограм, докато при лимоните се забелязва поскъпване в размера на 12 стотинки до цена от 1,94 лева.

Цените на олиото и на захарта са без промяна - те са останали съответно на 2,65 лева за литър и на 2 лева за килограм. Цената на яйцата с размер М (20 стотинки за брой) се е запазила, а брашното тип 500 е поскъпнало със стотинка до 90 стотинки.

Не са сериозни раздвижванията и при месните продукти. Увеличение с две стотинки се наблюдава при свинското месо (до 6,45 лева), при замразеното пилешко месо (до 3,76 лева) и при каймата (до 4,94 лева). Малотрайните колбаси са поевтинели със стотинка по борсите и са се продавали средно за 4,93 лева за един килограм.
________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Econ.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар