Вход | Регистрация

Информационен ден по ОПАК организират в Ловеч

5 милиона лева за отпуснати за общините по ОП "Административен капацитет"

Информационен ден по ОПАК организират в Ловеч
Община Ловеч

Ловеч е част от стартиралата информационна кампания във връзка с новия конкурс за проекти по  приоритетна ос 1 "Добро управление”, подприоритет 1.1 "Ефективна структура на държавната администрация” по ОПАК.

На 8 март /четвъртък/ от 10:00 часа в Конферентната зала на хотел "Президиум Палас" ще се проведе информационна среща, на която експерти ще поясняват условията за кандидатстване, както и кои са най-често срещаните грешки при окомплектоването на документите.

За да оптимизират дейността си, общините ще получат пет милиона лева по Оперативна програма "Административен капациет". По тази процедура ОПАК ще може да финансира дейности за подобряване на организацията, работните процеси и координацията в рамките на една административна структура чрез разработване, усъвършенстване на методологии, вътрешни правила, процедури, инструкции, наръчници, въвеждане на стратегии за организационно развитие и др. Не са допустими разходи за проучване на добри практики от други държави членки, както и разходите за консултантски услуги при написването на проектното предложение.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ за всички общини е 5 млн. лв., минималната стойност за отделните проекти е 50 000 лв., а максималният праг – 200 000 лв. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 18 месеца.

Кандидатите могат да задават въпроси по процедурите до 27 март във Форума на сайта на ОПАК, по факс или по електронна поща ([email protected]). Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 април.



____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Ловеч днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар