Вход | Регистрация

КТБ не била пред фалит - съдът спря делото по несъстоятелност

КТБ не била пред фалит - съдът спря делото по несъстоятелност
Thinkstock / Guliver

Спряно е делото за производство по несъстотелност на Корпоративна търговска банка. Това решение взе днес четвърти състав на Софийски градски съд.

Основание за спирането е постъпила жалба на акционерите с повече от 50% участие в банката "Бромак" ЕООД и "Бългериън акуизишън къмпани".

КТБ не е била за затваряне, а дори е имала добро финансово състояние към 20 юни 2014 година, каза Менко Менков - един от адвокатите на "Бромак" ЕООД. До това становище се е стигнало след двуседмична работа по обжалването от страна на 20-членен адвокатски екип.

Според адвоката квесторите, които провериха КТБ, са некомпетентни и съответно мярката за отнемане на лиценза на банката е незаконосъобразна.

Акционерът "Бромак” и други акционери са депозирали жалби във Върховния административен съд, където ще продължи спорът по казуса с Корпоративна търговска банка.

На 6 ноември Българската национална банка отне лиценза на КТБ след открит отрицателен капитал в размер на над 3,7 млрд лв. На 7 ноември БНБ внесе в СГС искане за откриване на производство по несъстоятелност на КТБ.



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар