Вход | Регистрация

Кмет търси съдействие по проблеми от министър

Кмет търси съдействие по проблеми от министър
Снимка: Север.бг

Съдействие за бързо придвижване на необходимите документи и процедури, свързани с ремонта на Военен клуб във Велико Търново след пожара и окончателно приключване ремонта и разширението на детска градина "Здравец". Това са двата основни въпроса, които кметът на старата столица Даниел Панов и министъра на отбраната Ангел Найденов дискутираха. Дипломатът бе във Велико Търново за участие в тържественият военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и сержантско на кадетите от Випуск "2013" на Национален военен университет "Васил Левски".

Третият въпрос, по който градоначалникът е поискал съдействието от министъра е деактуването от публична държавна в публична общинска собственост имоти на министерството, които не се стопанисват и управляват добре. Кметът е изразил увереност, че този процес ще даде възможност за реализиране на важни за града и общността проекти.

Четвъртият проблем пък е деактуване  на клуб "Българско войнство" на ул."Никола Габровски" и прехвърляне собствеността на имота на Община Велико Търново. Великотърновски общински съвет вече прие решение, с които след прехвърляне на собствеността в общинска той ще бъде предоставен на Общински съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва" за цели, свързани с дейността на организацията.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар