Вход | Регистрация

Над 7 млн. долара за Хелоуин

Над 7 млн. долара за Хелоуин
Снимка: sxc.hu

На празник като на празник! Да го посрещнем подобаващо! Така смятат американците, които ще похарчат 7,4 милиарда долара тази година за приготовления за Деня на Вси Светии или Хелоуин, който отбелязват по традиция в нощта срещу 1-ви ноември.

Парите отиват за закупуване, ушиване или наемане на костюми.

По традиция американците обичат да се дегизират като вещици, зомбита и вампири или като популярни герои от анимационни или игрални филми или от романи. Тази година обаче хит на пазара са и костюми, имитиращи защитните облекла на медиците, работещи с болни от ебола хора.

Главният парад по повод Хелоуин ще се състои днес в Ню Йорк.

Хелоуин (на английски: Halloween) e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада, САЩ, отскоро на места и в България. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. В основата на празника е езическото вярване, че в тази нощ душите на умрелите се връщат у дома.

По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар