Вход | Регистрация

Спират междинните плащания по ОП "Околна среда"

Спират междинните плащания по ОП "Околна среда"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Спират се междинни плащания по европейски проекти по Оперативна програма "Околна среда". Това става ясно от официално писмо от Европейската комисия.

Представителят на България в ЕС, посланик Димитър Цанчев, е изпратил официално писмо, подписано от Валтер Дефа, директор на Дирекция "Регионална политика и урбанистично развитие" на Европейската комисия за преустановяване на междинни плащания по екопроекти. Решението ще е валидно, докато ЕК не получи увереност, че българските институции са предприели описаните в писмото корективни мерки. Спирането на плащания е в резултат на установени недостатъци на системата за управление и контрол по Програма "Околна среда".

Действията, които трябва да предприеме България, са подобряване на системите за управление и контрол на Оперативната програма, пълен преглед или извадка на проектите от 2010-а до 2013-а година, който да доведе до налагане на финансови корекции за ясно дефинирани нарушения в обществените поръчки. Необходимо е също да се направи преглед на проведените одити за 2011-а и 2012-а година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар