Вход | Регистрация

Фонд "Земеделие" откри приема "Училищен плод"

Фонд "Земеделие" откри приема "Училищен плод"
Снимка: sxc.hu

Започна приемът на заявления за одобрение по европейската схема "Училищен плод".

От вчера до 20 септември всички областни дирекции на Държавен фонд "Земеделие" приемат документи за помощта, от която тази година ще се възползват околол 140 000 деца. Предвиденият бюджет по програмата тази година е 3,771 млн. лева, а за всяко дете сумата е 27.29 лева.

Кандидатите за участие в програмата са разделени в три групи. В първата са включени учебните заведения. Във втората са еднолични търговци и юридически лица, поели ангажимен към едно или няколко учебни заведения за доставка на плодове и зеленчуци, както и одобрени организации на производители. В третата група влизат общините и учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Доставките на плодове и зеленчуци по схема "Училищен плод” ще се осъществяват на територията на цялата страна от 1 ноември до 31 май. Целевата група, която тя ще обхваща, са деца от ІІІ–та и подготвителна група на детски градини и ученици от подготвителен клас до ІV–ти клас включително.

Прилагането на схемата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет. Плодовете са ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути и киви. Зеленчуците, които могат да се дават в училищата са домати, краставици и моркови.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ДФЗ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар