Вход | Регистрация

Чакат земеделския министър в Русе за винен фестивал

Чакат земеделския министър в Русе за винен фестивал
Снимка: sxc.hu

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се очаква да открие утре в Русе Българо-румънски винен фестивал. Форумът ще бъде своеобразен финал на проекта "Дунавски винарски дестинации", финансиран от програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие.

Сдружение "Евроинтегра" – България и Сдружение "Партенери 2000" – Румъния ще представят над 25 български и румънски винарни и фирми от хранително-вкусовия бранш.

Фестивалът ще се проведе от 28 юни до 30 юни и ще бъде отворен за посетители от 11.00 до 19.00 часа.

Проектът "Дунавски винарски дестинации" успя да постигне ново трансгранично партньорство между бизнес, браншови организации, местни власти и неправителствени организации с основна задача новият съвместно интегриран винарски туристически продукт да подчертае идентификацията на региона.

Проектът постави начало за развитие и на винен туризъм. Той осигури нови възможности за развитие на туристическата индустрия, винопроизводителите, лозарите, туроператорите, търговците на вина и ресторантьорите, както развитие и на трансграничния регион.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар