Вход | Регистрация

Бизнесът в страната излиза на протест заради повишението на тока

Русе е сред градовете, където ще се съберат представители на бизнеса

Бизнесът в страната излиза на протест заради повишението на тока
Thinkstock

Представители на бизнеса в цялата страна излизат на протест днес срещу очаквания скок на тока. Над 1000 са предприятията, които ще се включат в недоволството, пише Inews.bg.

Протестът е подкрепен и от синдикатите, а причината за организирането му е изказването на председателя на енергийната комисия, че въпреки недоволството ново отлагане на поскъпването няма да има.

Решението за промяната в сметките ни ще бъде взето буквално в последния момент - на 31-ви юли, ден преди тарифите да влязат в сила.     

Шествия до областните управи ще има в десетки градове, сред които са Казанлък, Бургас, Русе, Пазарджик. Най-сериозно недоволството ще бъде в София, където в протестното шествие се очаква да се включат близо 6000 души. Именно в столицата се очакват и проблеми с трафика заради шествието. Затворен за автомобили ще бъде площад "Александър I”.

Протестиращите се събират в 11.00 ч. пред сградата на Министерския съвет. От там ще продължат до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране на булевард "Дондуков”, а след това отново към Министерския съвет, за да достигнат по жълтите павета до Народното събрание.

 

< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар