Вход | Регистрация

Връщат делото за кмет на Бохот

ВАС отмени решението на Административния съд в Плевен, че изборът за кмет там е законен

Връщат делото за кмет на Бохот
Снимка: sxc.hu

Върховният административен съд отмени решение на Административен съд в Плевен, с което изборът за кмет в плевенското село Бохот бе обявен за законен. Делото се връща за ново разглеждане в Плевен, от друг състав на същия съд. Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

В становище от декември миналата година на Административния съд в Плевен по казуса се посочваше, че не са доказани нарушения на изборния процес, които да са повлияли върху окончателния резултат от избора на Цветан Кънев за кмет на кметство Бохот, въпреки скандалния видеозапис, документирал как членове на Секционната избирателна комисия 201 в селото подменят бюлетини на избиратели.

Решението на Административния съд обаче беше атакувано пред ВАС от Михаил Венков, кандидат за кмет на Бохот от ПП "Атака", който е с втори резултат след този на избрания на поста кандидат на ПП ГЕРБ Цветан Кънев.

В решението си върховните магистрати посочват няколко групи мотиви, на основанието на които отменят решението на колегите си в Плевен и връщат делото делото за ново разглеждане.

 

 

__________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар