Вход | Регистрация

Стефко Бурджиев направи изненадваща проверка на дома в Брестовица

Областният управител реагира заради неприятен инцидент с възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи

Стефко Бурджиев направи изненадваща проверка на дома в Брестовица
Областна администрация - Русе

Внезапна проверка в дома за деца, лишени от родителски грижи, в русенското село Брестовица направиха днес областният управител на Русе Стефко Бурджиев и заместникът му Веско Маринов. Конкретният повод за инспекцията бе инцидентът с 15-годишно момче от дома, което бе бито от свой възпитател преди няколко седмици. Освен това Държавната агенция за закрила на детето е констатирала, че мениджмънтът на социалното заведение не е достатъчно адекватен, а материалната база и обзавеждането са в лошо състояние и не гарантират безопасността на възпитаниците му.

При осъществената от областния управител проверка в дома е установено, че междувременно е поставен нов котел, който осигурява по-добро отопление на децата. Вече се извършва и ремонт на някои от стаите. Оценката на екипа на Стефко Бурджиев е, че хигиената е на добро ниво, като е осигурено и подходящо спално бельо за възпитаниците на дома.

Към момента Домът за деца, лишени от родителски грижи, в Брестовица е обитаван от 49 малчугани и младежи. От Областната управа на Русе информират, че съгласно постановление на Окръжна прокуратура ще бъдат извършени инспекции на всички домове за социални услуги, разположени на територията на общините Бяла и Борово.

___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Областна администрация - Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар