Вход | Регистрация

Бурен вятър и дъжд над голяма част от страната

Само 7 области ще бъдат без риск от опасни явления: Видин, Монтана, Враца,Плевен, Ловеч, Габрово и В. Търново

Облачността от запад ще започне да се разкъсва най-вече над Северна България, съобщават от НИМХ. В Източна България ще има валежи, които в следобедните часове временно ще спрат, но от юг-югозапад отново ще завали.

Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд е обявен за областите Смолян, Хасково и Кърджали. Жълт код за бурен вятър и обилен валеж има за Източна България. Тук вятърът след обяд временно ще отслабне, но към края на деня отново ще започне до се усилва. Жълт код за обилен валеж от дъжд е обявен и за югозападната част от страната.

Отново високи ще бъдат дневните температури, като на повечето места максималните ще са между 10° и 15°. През нощта срещу неделя, ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините, по високите западни полета и в Предбалкана - от сняг.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари -през деня слабо ще се повиши.

В планините бурният югозападен вятър временно ще отслабне и в по-ниските части ще се ориентира от югоизток. Валежите също временно ще спрат, а облачността ще се разкъса, но в следобедните часове от юг отново ще завали. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който в следобедните часове временно ще отслабне, а валежите за кратко ще спрат. Максимални температури: 10° - 14°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще бъде 3-5 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар