Вход | Регистрация
Плевен 21°C

ВМРО изгражда войнишки паметник

ВМРО изгражда войнишки паметник

ВМРО в с. Долно Озирово проведе среща с народния представител Красимир Богданов, областния лидер на ВМРО за Монтана Софрони Захариев, председателя на войводите в община Вършец Николай Николов и регионалния организатор за Северозападна България Марин Цветков. Наред с темите, засягащи актуалната политическа обстановка и дейността на патриотите в парламента, беше разгледан и въпросът за липсата на възпоменателен знак на загиналите жители на селото във войните за национално обединение.

Председателят на местната организация Давид Давидов запозна присъстващите с историческата справка. 22 мъже от Долно Озирово са загинали във войните 1912 – 1918 г. Информацията беше потвърдена и от кметът на селото Ангел Петров. Събранието реши единодушно да започне дарителска кампания, като писма ще бъдат изпратени до Общински съвет Вършец, депутатите от Монтана, хора, които са родени или свързани със с. Долно Озирово.

Предвижда се паметният знак с имената на героите да бъде поставен на фасадата на новоизградената църква "Св. пророк Илия", като за освещаването му беше определен Архангелов ден, когато отдаваме почит на войните, загиналите за свободата на България. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар