Вход | Регистрация

1200 лекоатлети пристигат във Велико Търново

1200 лекоатлети пристигат във Велико Търново

Най-добрите родни лекоатлети пристигат във Велико Търново, за да стартират в държавното първенство за мъже и жени, за момичета и момчета до 16 години. Голямата спортна надпревара ще се състои от 2 до 4 юни. Новата лекоатлетическа писта в спортен комплекс "Ивайло” ще посрещне над 1200 състезатели и техните треньори. Със съдействието на Общинска туристическа агенция "Царевград Търнов” е осигурено настаняването на участниците, техните екипи, арбитрите и техническите лица.

През есента на миналата година във Велико Търново гостува делегация от ръководството на Българската федерация по лека атлетика, начело с президента й Добромир Карамаринов. Той оцени високо инвестициите в базата на спортен комплекс "Ивайло”, която кметът на старопрестолния град Даниел Панов и екипът му в общинската администрация и ОП "Спортни имоти и прояви” превърнаха в една от най-съвременните в България. При срещата си с Даниел Панов Добромир Карамаринов обеща Велико Търново да домакинства настоящото първенство.

Според предварителните заявки, на стадиона в старата столица ще стартира Габриела Петрова - европейската вицешампионка в зала на троен скок и Спортист №1 на България за 2015 г. Феновете на леката атлетика ще видят още Радослава Мавродиева – втора в Европа на гюле от първенството в Белград, аса в скока на височина Тихомир Иванов, европейския вицешампион за младежи под 23 години на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов, който е и национален рекордьор в дисциплината.

На стадион "Ивайло" пристигат също Георги Цонов - европейски вицешампион за младежи под 23 г. на троен скок, националният рекордьор на гюле Георги Иванов, медалистът от Европейското за младежи на 100 и 200 метра Денис Димитров, както и Румен Димитров - финалист на първенство на стария континент на троен скок. С малки изключения тези спортисти представяха България и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където Тихомир Иванов се класира десети в скока на височина. 

 Състезанията започват на 2 юни от 9, 00 часа със старт на 60 метра и ще приключат на 4 юни /неделя/ около 20, 00 часа с бягането на 1500 метра от програмата на десетобоя при мъжете. Входът за публиката ще е свободен, като зрителите ще влизат от северната страна и ще гледат състезанията от централната трибуна. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар