Вход | Регистрация

Все пак оставки ще има!

Все пак оставки ще има!
ДКЕВР

Все пак оставки ще има!

След разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки. Другият зам.-председател на ДКЕВР, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от комисията, все още не е оповестил своето решение. Поради съмнения за конфликт на интереси, служебното правителство смята за редно Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР.

Припомняме, че още през месец май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор бе именно укрепване капацитета на ДКЕВР. Нещо повече – в свое писмо до българското правителство  от 4 април 2013 г. европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер посочва състава на ДКЕВР като пример за назначения, "които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора".

Служебното правителство е убедено, че екипът на ДКЕВР трябва да работи безпристрастно, ефективно, икономически обосновано и в полза на българските граждани, съобщават от ресорното министрество.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар