Вход | Регистрация

6705 нарушения констатираха от „Инспекция по труда" през 2016 г.

6705 нарушения констатираха от „Инспекция по труда" през 2016 г.

Извършените проверки от Дирекция "Инспекция по труда" през 2016 г. са 1505, това информира директорът Катя Колева по време на заседание на Областния съвет по условия на труд.

Тя допълни, че проверените предприятия са 1335, от които 293 - за първи път, а констатираните нарушения са 6705. Проверките за изпълнение на дадени от Дирекция "Инспекция по труда" предписания са 472.

"При тези проверки са установени едва 7 неизпълнени предписания", сподели Катя Колева и обясни, че проверките за спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд са един от приоритетите на инспекторите при осъществяване на контролната дейност.

"Смятаме, че по-засиления контрол за спазване на изискванията за безопасност при работа ще повлияе за понижаване на травматизма на работното място. С тази идея планирахме през 2016 г. областна мярка в годишния ни план - "Спазване на нормите за безопасност на работното оборудване и технологичните процеси в предприятия от всички икономически дейности".

Планирани бяха 259 проверки по посочената мярка, като отчитаме извършването на 289 проверки по нея. Мярката "Спазване на нормите за безопасност на работното оборудване и технологичните процеси в предприятия от всички икономически дейности" е панирана за изпълнение и през 2017 г.", допълни още Колева.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар