Вход | Регистрация

Министър Ивелина Василева открива днес обектите от Водния цикъл

Приключи най-мащабният проект на Община Габрово след 3 години работа

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие днес, 4 септември, обектите от Водния цикъл на Габрово. Поканен да присъства е и министър-председателят Бойко Борисов.

Министър Василева ще посети Пречиствателната станция за отпадъчни води от 16 ч., а официалното откриване на реконструираните обекти ще бъде от 17 ч. на терена на станцията. 

Водният проект на Габрово бе първата мащабна инвестиция на Община Габрово за ефективно и интегрирано управление на ресурсите в сектор води, реализирана с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България, чрез Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 г.".

8 години отне подготовката и 3 години работата на терен, за да се реализира успешно инвестицията на стойност 87.8 милиона лева. Резултатът е модерна, екологосъобразна и надеждна инфраструктура от ново поколение.

120 км ВиК мрежи бяха изградени в периода 2012 – 2015 г. в 16 габровски квартала, ремонтирани са5 помпени станции, а пречиствателните станции за питейни и отпадъчни води бяха напълно обновени.

Вследствие на интензивните изкопни дейности по проекта и амортизираното състояние на улични и тротоарни настилки, бяха преасфалтирани повече от 100 улици в града. За тях Община Габрово договори кредитен ресурс на стойност близо 4 млн. лв. от Фонд ФЛАГ.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар