Вход | Регистрация

Русенци „алармират“ за простатата

На информационната среща със специалист може да присъстват и жени

Русенци „алармират“ за простатата
Снимка: sxc.hu

Открита информационна среща на русенци с местен лекар-специалист за проблемите с простатата ще се проведе на 1 юни 2012 (петък) от 17:30 ч. в читалище Зора (ул. Духовно развитие 1).

Срещата е безплатна и е част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед”, която стартира в началото на април. На консултациите могат да присъстват и жени, които също, макар и непряко, са засегнати от тези проблеми.

Основна цел на инициативата "Отиди на преглед” е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами. 

Кампанията е свързана със заболяването Доброкачествена простатна хиперплазия и разясняване на ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

През цялата година в рамките на инициативата в различни региони в България ще се провеждат открити и напълно безплатни срещи с общопрактикуващи лекари и специалисти-уролози. Подробности за кампанията гражданите могат да научат и на националната безплатна телефонна линия 0800 18 187 всеки работен ден между 9:30 и 11:30 ч..

Инициатори на кампанията "Отиди на преглед” са Българското урологично дружество, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българският червен кръст, със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

______________________________________________________________________________
Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

akcent.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар