Вход | Регистрация

Кръговото при Консултативна ще заработи през ноември

Изграждането на кръгово кръстовище при Консултативна поликлиника се движи в график и се очаква да бъде въведено в експлоатация от началото на месец ноември, информират от Община Габрово.

"Изпълнението на строителните работи по кръстовището до Консултативна поликлиника обхваща три етапа, които се реализират с въвеждане на временна организация на движение по три различни начина, за да се осигурява и транспортна достъпност. Обхватът включва нови конструктивни детайли, които налагат изместване на съществуващите подземни комуникации и изграждане на нови", коментира инж. Момчил Корназов – технически специалист в екипа на проекта.

Предстои полагане на асфалтови настилки до последния износоустойчив пласт, след което ще се пристъпи към строителните дейности по ул. "Брянска" и впоследствие по улиците "Емануил Манолов" и "Стефан Караджа", където ще се въведе нова организация на движение.

През това време част от кръстовището ще може да се използва от моторни превозни средства.

Освен изграждане на кръстовище с кръгово движение, проектът включва благоустрояване на зелена площ по ул. "Брянска, реконструкция на ул. "Софроний Врачански" и благоустрояване на кв. "VI участък"

Строителните договори са на стойност 4 383 759,71 лв. с ДДС. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар