Вход | Регистрация

В Габрово дават 100 000 лева за култура

Общината започва набирането на проекти

Община Габрово обявява процедура за Първа конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата за 2014 година.

Пет са тематичните области, по които ще се набират проектни предложения - достъп до култура, култура и човешки капитал, културното наследство на променящия се град, град на творческата икономика, разширяване на възможностите на културните оператори от общината за осъществяване на ефективен културен диалог и сътрудничество както в рамките на страната, така и в посока европейски партньорства (тематична подобласт Мобилност).

Максималната сума, която може да бъде отпусната на един проект (с изключение на проекти, които изпълняват само Мобилност) за тази конкурсна сесия на програма Култура, е в размер на 20 000 /двадесет хиляди/ лева. Общата сума на Програма Култура за 2014 година е 100 000 /сто хиляди/ лева.

Експертна комисия, назначена със заповед на кмета на Общината ще разглежда постъпилите формуляри за кандидатстване и ще ги оценява по предварително зададени критерии. Според таблицата за оценка максималния брой точки, който може да получи един кандидат е 100. Всеки, получил под 60 точки, ще отпадне от класирането на проектните предложения.

Пълният комплект документи може да изтеглите от тук. Крайният срок за подаването им е 7 май 2014 година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар