Вход | Регистрация

Още филми от "Смешен фест"

Продължава "Смешен филм фест" в Габрово.

И днес, габровци и гости на града могат да се насладят на културна програма. Предстои среща с изтъкнатия албански писател Бесник Мустафай, бивш дипломат от кариерата и министър на външните работи на страната си в периода 2005-2007 г. Българските читатели познават два негови романа "Невъзвратимо лято" и "Жега и щурци", които скоро ще могат да намерят и читателите на Регионална библиотека "Априлов-Палаузов". 

Срещата обещава да бъде интересна, посочват от Общината, защото освен писател, Бесник Мустафай е и поет, и сценарист на комедията "Мао Це Дун", която габровската публика може да види в зала "Възраждане" от 18.00 часа днес.

Филмът със стряскащото заглавие - име на знакова личност за китайската комунистическа партия, всъщност е забавна история, разказана през мъдростта и очите на един циганин. Действието се развива през 70-те, когато в едно малко градче, в което живее и малка циганска общност, идва делегация от Китай. Дали едно циганче с името Мао Це Дун ще зарадва или ще обиди гостите ще научите, ако гледате филма.

Както прилича на петък вечер работната, но не и филмовата седмица ще завърши с щур купон, организиран от петте сестри-тийнеджърки в австралийската комедия "Откачалки". Както сами разбирате филмът ще се понрави особено на младежката аудитория, но не е за изпускане и от родители  - "жертви"  на непостоянните настроения на техните съкровища. Филмът започва точно в 20.00 часа и е част от конкурсната програма на "Смешен филм фест".

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар